Vzemite si čas za svoje telo, za svojo dušo. Za sebe!

»ANTICELULITNI« TRETMA

Celulit dandanes ni več samo estetski problem, ampak tudi zdravstveni. Sodoben in hiter tempo življenja, kjer kraljuje predelana hrana, stres na vsakem koraku in predvsem sedeč način življenja puščajo vidne posledice na našem fizičnem telesu, ki je bilo v prvi vrsti oblikovano za gibanje.

Ni je skoraj ženske na svetu, ki se vsaj enkrat ne bi srečala z besedo celulit in se soočala s tem, kako se ga znebiti. V sodobnem času pa se ta problem začenja pojavljati tudi pri moških.

Kaj je torej celulit?

Celulit je sprememba maščobnega tkiva, ki je povezana s strukturnimi spremembami podkožja, ki se navzven kaže kot jamičast, pomarančast videz površine kože. Celulit torej nastaja v najglobljem sloju kože (hipodermisu ali podkožju), ki se sestoji iz skupka maščobnih celic, razporejenih v majhne režnje. Med njimi so vezne pregrade vezivnega tkiva (fascije), sestavljene iz elastina in kolagena, v katerih se raztezajo krvni in limfni tokovi.

Maščobno tkivo se zaradi različnih razlogov začne nabirati v podkožju, limfni pretok se upočasni, odpadne snovi in prosti radikali pa zastajajo v podkožju in zmanjšujejo proizvodnjo elastina in kolagena. Maščobne celice vse bolj silijo proti površju, fascija oziroma vezivno tkivo pa ni več dovolj elastično, žile poleg pa postanejo slabše pretočne. Maščobne celice pritiskajo na povrhnjico in to se na zunaj odraža kot celulit oziroma pomarančasta koža, ki je včasih ni moč niti z običajnimi shujševalnimi kurami niti z intenzivnejšim gibanjem v celoti odstraniti.

 

Bistvo vsake anticelulitne terapije je stimulacija limfe oziroma drenaža, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. S pospešitvijo limfnega sistema se poveča izločanje odpadnih snovi iz telesa. Vezivno tkivo oziroma fascija z masažo in raztezanjem postane bolj tekoča in mehka, kar jo naredi bolj prožno in prilagodljivo, videz pomarančne kože se izboljša.

S stimulacijo limfe poleg estetske rešitve problema vplivamo tudi na detoksikacijo in relaksacijo celega telesa, zmanjša se telesni obseg, poveča se prekrvavitev, metabolizem, izločajo se toksini in celulit izginja, koža pa je bolj napeta.

 

V studiu Hollisana vam pri obravnavi celulita nudimo sledeče storitve:

  • ročno anticelulitno masažo,
  • maderoterapijo (več o maderoterapiji),
  • masažo z ventuzami,
  • suho ščetkanje
  • limfno masažo,
  • knajpanje,
  • masažo z vročimi kamni,
  • body wrapping − povijanje,
  • termalne gele,
  • freezing.

Po prvem posvetu oblikujemo tretma, ki je individualiziran glede na vaše potrebe in stopnjo celulita.

Cena tretmajev je prav tako prilagojena kombinaciji tehnik, ki jih uporabimo pri posamezni stranki.

 

~ Počuti se znova dobro v svojem telesu. ~

~ Vsa popolnost se skriva v tebi. Odkrij jo in jo pokaži svetu. ~