Vzemite si čas za svoje telo, za svojo dušo. Za sebe!

BARVNA TERAPIJA

Barvna terapija ali kromoterapija je uporaba barvne svetlobe oz. energije barv za ponovno vzpostavljanje ravnovesja na fizičnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem nivoju.

Govorimo o osvetljevanju določenega predela ali celotnega telesa s posameznim barvnim spektrom svetlobe. Koža je eden največjih organov in je idealen vmesnik za prenos podatkov. Z osvetljevanjem kože z določenim spektrom svetlobe vplivamo na celične reakcije. V celici se aktivira presnova in celica je zato zmogljivejša.

Že starodavni narodi so se zavedali pomembnosti svetlobe oziroma barvnega spektra za zdravje človeka, kajti barve s subtilnega nivoja vplivajo na nas bolj pogosto, kot si mislimo. Brez velike znanosti in dokazovanja vemo, da imamo poleti več energije, smo boljše volje ter smo bistveno bolj dejavni kot pozimi, ko svetlobe primanjkuje.

Okoli 87 % vseh čutnih vtisov dobimo skozi barvni svet, zato je povsem razumljivo, da imajo barve pomemben vpliv na naše počutje, vedenje, sprejemanje in dojemanje sebe in vsega okoli sebe. Ko določena barvna energija preide v naše telo, stimulira delovanje hipofize in epifize, kar sproži izločanje določenih hormonov, ti pa posledično sprožijo fiziološke procese.

Ljudje smo barvita bitja, sestavljena iz barvnih valovanj, ki se neprenehoma spreminjamo. Narava je bogata z barvami in le-te preplavljajo našo dušo in telo ter nam dovajajo življenjsko pomembno energijo.

Barve vplivajo tudi na naš notranji svet oziroma čustvovanje. Žive barve nam npr. vračajo optimizem, radost, občutek živosti. Druge spet prinašajo vedrino, občutek izpolnjenosti, notranje mirnosti. Določene barve pa ravno nasprotno v nas vzbudijo nelagodna občutja, potrtost, žalost in jezo. Tudi oblačimo se radi v barve v skladu z našim počutjem.

Vsaka barva ima značilno vibracijo in kot taka svoje zdravilne učinke. Vsak organ v telesu pa prav tako rezonira v svoji barvi. Sprememba osnovne barve je indikator porušenega ravnovesja oziroma bolezni na določenem delu telesa oziroma organu.

Barvna terapija lahko zelo dobro odpravi začetne simptome porušenega ravnovesja, vendar pa se moramo zavedati, da sama barva ne more ozdraviti bolezni kot take, je pa izjemno uporabna kot dopolnilo k  holističnemu pristopu zdravljenja in izboljšanju začetnega stanja.

Barvna terapija ima zelo širok spekter delovanja, in sicer:

  • deluje kot podpora boljši in lažji absorpciji sestavin v kožo,
  • pospešuje limfni obtok in pripomore k boljšemu učinku limfne drenaže,
  • deluje pri pomirjanju razdražene kože,
  • deluje pri globokem sproščanju,
  • lajša bolečine, mišične napetosti,
  • povečuje gibljivost vezi in sklepov,
  • odpravlja otekline pri poškodbah,
  • deluje pri obnavljanju kože,
  • deluje pri dvigovanju imunske odpornosti,
  • deluje pri regeneraciji po večjih naporih ali pri hitrejšem okrevanju po bolezni.

V studiu Hollisana imamo najsodobnejšo svetlobno napravo Color HEAL light SOFRI, ki je nova generacija barvno svetlobnih aparatov. Posebnost aparata je takojšnja osvetlitev z barvo ter edinstvena desnosučna luč za osvetljevanje s čisto barvno svetlobo brez motečih frekvenc. Prednost je tudi v uporabi kakovosti barv v ozko omejenem nano-območju, ki ga je mogoče uporabljati za terapije. Pri tem ni frekvenčnih motenj zaradi prehodov drugih barv (dokazano s spektometrom). Color HEAL light SOFRI seva čisto linearno polarno svetlobo.

Svetlobno barvna terapija je popolnoma naravna komplementarna podpora vašemu zdravju, vendar v nobenem primeru ne more nadomestiti zdravljenja, ki vam ga je predpisal zdravnik.