Vzemite si čas za svoje telo, za svojo dušo. Za sebe!

MADEROTERAPIJA

Izjemno veseli smo, da smo poleg ustanovitve holističnega studia HOLLISANA postali hkrati tudi prvi center na območju Bele krajine in širše okolice za izvajanje kozmetične in terapevtske maderoterapije.

Les. Narava. Naravni material. Naravna terapija.

 

 

 

 

Kaj je torej maderoterapija?

Maderoterapija (»lesna terapija«) izvira iz besede madera, ki po špansko pomeni les, in izhaja iz večtisočletne tradicije z Vzhoda. V svetu ima terapija z lesom starodavno poreklo z vzhodnih kultur, kjer se leseni elementi uporabljajo za izvajanje masaže v različne namene (zdravstvene, kozmetične in sprostitvene).

Maderoterapija je tehnika masaže s poreklom iz Kolumbije, ki temelji na uporabi anatomsko izdelanih lesnih pripomočkov, ki naredijo terapijo 100-odstotno naravno brez alergijskih reakcij.

Maderoterapija se danes uporablja za odpravljanje bolečin, sprostitev, oblikovanje telesa in tonificiranje kože (telesa in obraza). Za izvajanje maderoterapije se uporabljajo različna orodja velikosti in oblik (valjčki, skodelice, lopatice), izdelanih iz lesa, ki je šel skozi intenzivni proces sušenja in finih zaključkov.

Maderoterapija predstavlja tudi zelo učinkovito tehniko masaže za odpravo celulita in preoblikovanja telesa in je namenjena ljudem z lokaliziranimi maščobnimi oblogami, celulitom in problemom zatekanja vode.

V eni maderoterapiji, ki traja najmanj 30 minut, uporabimo različne pripomočke, vsak pa ima svoj namen, odvisno od problema (odprava celulita, dvigovanje zadnjice, odprava maščobe).

Kako deluje maderoterapija?

Bistvo maderoterapije je stimulacija limfne drenaže, ki je prvi in osnovni korak pri odpravi celulita. Poleg estetskega učinka s stimulacijo limfe dosežemo detoksifikacijo in relaksacijo celega telesa.

Z intenzivnim pritiskom z valjčki razbijamo maščobne celice, ki so se prepletle v skupke, iz maščobne celice se sprosti maščoba, se zmanjšuje pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Posledica je povečan dotok kisika in hranljivih snovi zaradi, česar se videz tkiva izboljša.

Poleg odprave celulita in maščobnih zalog ugodno vpliva na:

 • pospešitev (mikro) cirkulacije,
 • pospešitev limfe,
 • vezivno tkivo − fascijo,
 • odpravo toksinov iz telesa,
 • odvod viška vode iz telesa,
 • preoblikovanje telesa,
 • zunanji videz kože,
 • zmanjšanje obsega,
 • lepši tonus kože,

Ker z lesnimi pripomočki omogočamo enakomeren pritisk na vseh predelih in ker lahko prodremo globlje kot z ročno masažo, je maderoterapija zares učinkovita terapija za preoblikovanje telesa.

Maderoterapija je alternativa masaži kot tudi različnim aparaturnim tehnikam za odpravo celulita in preoblikovanja telesa.

Deluje kot:

 • krtačenje telesa (suho ščetkanje),
 • anticelulitna masaža (glajenje s palcem, masaža s členki, glajenje s pestjo …),
 • vakumska masaža z aparati ali ventuzami.

Maderoterapija lahko traja od 30 – 60 min, odvisno od tega ali delamo consko ali celo telo in seveda od stopnje celulita ter osnovne morfologije stranke.


Priporoča se serija minimalno desetih maderoterapij, kjer je minimalen razmak med terapijami vsaj en dan.

Veliko bolj je pomembna kontinuiteta kot pa število zaporednih obiskov v tednu.

Prvi rezultati se opazijo po 3−5 tretmajih, odvisno od začetnega stanja.

 

CENIK