Vzemite si čas za svoje telo, za svojo dušo. Za sebe!

VENTUZNA TERAPIJA

Terapija z ventuzami oz. t. i. »cupping metoda« izvira iz tradicionalne kitajske medicine in je zelo učinkovita metoda, ki močno pospeši razstrupljanje telesa, saj toksine spravi bližje površini kože, da se ti lažje izločijo.

Izvorno so v preteklosti uporabljali steklene, zvončasto oblikovane kozarčke, ki so jih polagali na kožo in s pomočjo toplote povzročili podtlak. Danes imamo na voljo silikonske ventuze različnih velikosti, kjer s pomočjo stiska ventuze ustvarimo podtlak oziroma vakuum, ki rahlo dvigne in napne kožo.

Žile se zaradi tega razširijo in poveča se prekrvavitev, kar močno spodbudi izločanje strupov iz telesa, lajša bolečine in izravnava napetosti v tkivih. Prek kožnih refleksov vpliva na pretočnost meridianov in energije QI ter spodbuja notranje organe, podobno kot refleksna terapija stopal. Ventuzna terapija deluje v notranjost tkiv in s tem vpliva na boljše delovanje limfe, pretok krvi in na splošno izboljša cirkulacijo celega telesa.

Obstajata dva načina uporabe, in sicer stacionarna, kjer ventuze postavimo na določene točke na telesu ter drseče ventuze, ko z njimi drsimo po določenem predelu.

Uporablja se lahko tako v lepotne kot v zdravstvene namene.

Ventuze se uporablja pri lokalnem zastoju, za odstranjevanje mraza in vlage iz telesa po TKM, izboljša cirkulacijo krvi in zmanjšuje bolečine. Primerna in zelo učinkovita je predvsem za lajšanje bolečin v kosteh oziroma sklepih in sproščanju napetih in zakrčenih mišic. Ima mnogo močnejši in hitrejši učinek kot masaža in je lahko hkrati tudi dopolnilo k sami masaži.
Ventuze velikokrat uporabljamo v kombinaciji z mokso, lahko pa jih uporabimo tudi v primerih, ko bi lahko sama masaža poslabšala bolečine. Terapija se je izkazala tudi pri prehladih ali menstrualnih težavah.

Ker se pri uporabi ventuz poveča cirkulacija in delovanje limfe, ne smemo pozabiti, da so ventuze odlična terapija pri gubah in celulitu. Uporabimo jih lahko na celem telesu, tako na obrazu kot dekolteju.

Tisti, ki se zdravijo z njo ali pa jo vključijo v en del svojega tretmaja, jo občutijo kot nekaj blagodejnega, ker hitro prinese olajšanje.

VENTUZNA TERAPIJA  
Ventuzna terapija - 30 min30 min30 €
Ventuzna terapija - 45 min45 min45 €