Vzemite si čas za svoje telo, za svojo dušo. Za sebe!

BACHOVE CVETNE ESENCE

V vsakdanjem življenju vsi tu in tam trpimo zaradi čustvenih stanj, kot so strah, ljubosumje, zaskrbljenost, jeza, negotovost ipd. Bachove cvetne esence so naravna in učinkovita pomoč v čustvenih stiskah, v izzivih vsakdanjika, so brez stranskih učinkov in preproste za uporabo.

Dr. Edvard Bach, angleški zdravnik, imunolog, bakteriolog in homeopat, je v 30-ih letih 20. stoletja razvil nov način zdravljenja t. i. »cvetno terapijo« – naravno metodo, ki je podobna homeopatiji in se osredotoča na globlje vzroke bolezni, ne le na njene simptome.

Verjel je, da so zunanji simptomi le odraz neravnovesja v naši notranjosti, zato zdravljenje zgolj na telesni oziroma fizični ravni ni dovolj. Resnični vzroki se skrivajo globlje v človeku, v njegovem notranjem čustvenem svetu. Človek lahko resnično ozdravi le, če harmonizira svoja čustvena stanja in poskrbi za ravnovesje med duhom in telesom.

Bach je dejal, da dalj trajajoča negativna čustvena stanja ne pripeljejo samo do izgube notranjega miru, ampak se kasneje izrazijo tudi kot telesna bolezen. Preprosto povedano je bolezen tista rdeča svarilna luč, ki nam jasno govori, da moramo v svojem življenju nekaj spremeniti. In če smo pripravljeni stopiti na to pot, nam narava ponuja vse, kar potrebujemo za ozdravitev.

Bachova cvetna terapija obsega 38 cvetnih esenc oziroma 37 izvlečkov esenc zdravilnih rastlin, zadnja pa je čista studenčnica. Najbolj znano in razširjeno je Bachovo zdravilo za prvo pomoč ali t. i. »rešilne kapljice«, ki predstavljajo kombinacijo petih esenc in se uporabljajo za spopadanje z zahtevnimi situacijami, polnimi stresa, za vse vrste šokov, v stiskah, hudem strahu, globoki žalosti, napetosti, stanjih panike, ravnodušnosti, pri boleznih, poškodbah, nesrečah, udarcih ipd. Rešilne kapljice nam pomagajo zmanjšati strah in živčnost ter nam povrnejo energijsko ravnovesje in občutek miru.

Ob rednem jemanju mešanica (30 ml) zadostuje za približno en mesec. Jemljemo jo štirikrat na dan po štiri kapljice (po potrebi tudi večkrat), ki jih damo v vodo ali direktno pod jezik. Po tem obdobju je smiselno preveriti, če je prišlo do kakšnih sprememb v počutju ter se na podlagi tega odločiti, ali je morda potrebna prilagoditev oziroma sprememba kakšne od esenc v mešanici.

Osnovni namen Bachove cvetne terapije je, da ponovno vzpostavimo povezavo med dušo in telesom ter da v sebi aktiviramo fizično in duhovno moč samozdravljenja. Bachove esence delujejo nežno, brez stranskih učinkov ter na tak način, da vsakogar podprejo tam, kjer njihovo pomoč najbolj potrebuje.

Glede na to, da so Bachove cvetne esence zelo blage in nimajo kontraindikacij, jih lahko uporabljamo hkrati z ostalimi alternativnimi oblikami zdravljenja, kot tudi skupaj s klasično medicinsko pomočjo in zdravili. Lahko jih uporabljajo tudi otroci in nosečnice, zelo ugodno pa delujejo tudi na vaše hišne ljubljenčke in rože, če vam jih slučajno kaj ostane.

V vsakem primeru pa se moramo zavedati, da ne nadomeščajo zdravniške pomoči, vendar pa lahko močno olajšajo pot zdravljenja oziroma izboljšajo duševno, čustveno in mentalno počutje.

BACHOVE CVETNE ESENCE  
Osebna mešanica30 min25 €
Izbrana mešanica45 min15 €
Rešilne kapljice45 min15 €