Vzemite si čas za svoje telo, za svojo dušo. Za sebe!

MOKSIBUSTIJA

Moksibustija je toplotna terapija, ki izvira iz tradicionalne kitajske medicine in je starodavno zdravilo »ognja«, ki segreva naše telo in raztaplja nastalo sluz.

Moksa predstavlja zmes kitajskih zelišč (Artemesiae vulgaris) ponavadi v obliki cigare, ki prodre zelo globoko v telo, ga pregreje in razsluzi.

Vzrok večine bolezni pa sta ravno prevelika zakisanost in zasluzenost naših organov oziroma telesa. V zasluzenem in zakisanem okolju ni življenja, saj tam prebivata mraz, veter, vlaga in pomanjkanje življenja. V telesu se začne kopičiti sluz zaradi napačne prehrane in prehranjevanja ob napačni uri, zaradi uživanja zdravil pa tudi zaradi stresa in skrbi. Dalj časa se kopiči, do večjih težav prihaja.

Tradicionalna kitajska medicina izvaja moksanje po akupresurnih točkah, lahko pa moksamo tudi po naturopatsko po treh glavnih področjih organov.

S toploto, ki jo oddaja moksa, ko jo prižgemo, segrevamo predel telesa ali ustrezne akupresurne točke na telesu. Vročina, ki se razvije pri moksibustiji, skupaj z eteričnimi olji, ki se ob tlenju sprostijo iz zeli, dobrodejno vpliva na težave, ki jih povzroča zunanji ali notranji mraz. Toplota zelišč prodre globoko v telo, kjer pospeši pretok energije po meridianih, pretok krvi po telesu, topi sluzi in vlaži. Posledično se začne stanje v telesu uravnovešati, kar vodi do izboljšanja zdravstvenega stanja.

Mokso najpogosteje uporabljamo za lajšanje težav:

  • respiratornega sistema (kašelj, bronhitis, pljučnica, astma, prehladi …),
  • predela glave (sinozitis, otitis, rinitis …),
  • urogenitalni predel (neplodnost,  prostatitisi, ciste, miomi,endometrioza težave z menstruacijo, vnetja mehurja in ledvic, maternice, jajčnikov …),
  • krepitev imunskega sistema,
  • odpravljanje mrazu v telesu ipd.

Moksa terapija se lahko izvaja in se celo priporoča izvajati celo leto oz. kadarkoli v letu, ko nastopijo težave. Željeni predel moksamo, dokler se ta ne segreje oz. minimalno 20 minut. Za preventivo ali še močnejšo krepitev pa je izvajanje moksa terapije še posebej priporočljivo ob enakonočju ter vsako polno luno. Takrat en dan moksanja šteje kot tri dni.

Število potrebnih moksanj je odvisno od časa nalaganja sluzi. Učinek se opazi že po prvi terapiji. Pri otrocih je učinek veliko hitrejši, zato je običajno trajanje moksanja krajše.

Uporabljamo jo tudi v podporo terapijam uradne medicine, saj so zaradi hitrejše razgradnje sluzi terapije učinkovitejše. Kombiniramo jo lahko z ventuzno terapijo, uporabljamo v povezavi s preslico (čaj, kopel, inhalacije), saj s tem istočasno okrepimo naša dva poglavitna čistilna filtra v telesa, torej ledvice in jetra.

Terapija je popolnoma neboleča, brez stranskih učinkov in je primerna za vse starosti.

 

~ Osvobodimo svoje telo, osvobodimo svojo dušo in se razsluzimo z mokso! ~

MOXIBUSTIJA  
Moxibustija - 30 min30 min30 €
Moxibustija - 45 min30 min45 €